Professzionális külső hőszigetelés

Ezeken a területeken vállalunk megbízást :

• Budapest V. VII. kerület • Budapest III. kerület • Budakalász • Szentendre • Pomáz • Leányfalu • Tahitótfalu • Dunabogdány • Visegrád • Kisoroszi • Pócsmegyer • Surány • Horány • Szigetmonostor

A technológia és a különböző módszerek fejlődésének hála, a modern kori építőiparban számos lehetőség kínálkozik a tökéletes minőségű hőszigeteléshez, megfizethető áron. Egy jól kivitelezett hőszigetelés elsődleges funkciója, hogy megfelelő hőmérsékletet, kellemes légkört biztosítson otthonunk minden szegletében, így télen bent tartsa a meleget, nyáron pedig a kellemesen hűvös levegőt. Persze ma már sok egyéb funkciót is elláthat egy színvonalasabb hőszigetelés, mint például a hangszigetelés, vagy egy esetleges tűz terjedésének lelassítása. Ha a hőmegtartást javító szigetelés elavult, vagy rosszul kiépített, akkor mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába, hiszen a fűtésszámla, légkondicionáló áramfogyasztása az egekbe szökhet.

Ha szeretné profi kezekre bízni otthona hőszigetelését, akkor hívjon minket, garantáljuk a minőségi kivitelezést korrekt árakon:

Kapcsolatfelvétel

A kiváló külső hőszigetelés elengedhetetlen 


Mindenkiben él egy kép a tökéletes otthonról, családi házról melyben elképzeli jövőjét, s mikor elérkezik a pillanat, hogy az álmok valósággá váljanak, valamennyi ember kivált lelkesedéssel csap bele élete legújabb fejezetébe. Mindennek alapja azonban a megfelelő tervezés, és előkészítés. Ennek igen csak fontos részét képzi az elsőrangú hőszigetelő rendszer megtalálása és alkalmazása. Ha nem jártas a témában, akkor mindenképpen érdemes profi, hőszigeteléssel foglalkozó szakemberek segítségét kérnie, hiszen ez egy olyan nagy volumenű, hosszútávú beruházás, mellyel az évtizedek alatt óriási összegeket spórolhat meg. Akkor sem kell aggódnia, ha a már meglévő, régi, elavult, a hőmegtartást már kevésbé segítő szigetelését szeretné modernebb formára cserélni, mert ma már erre is számos opció létezik. Az utólagos homlokzati hőszigetelés a rezsiköltség csökkentésének az egyik legcélravezetőbb lépése lehet, egyetemben a nyílászárócserékkel. A 2018. január 1-e után használatba vett házak esetében, a homlokzati falak U értéke, vagyis hőátbocsátási tényezője nem haladhatja meg a 0,24 W/m2K értéket. A hőátbocsátási tényező meghatározott értékének tudatában az új építésű házak szigetelésekor arra kell törekedni, hogy már alapból olyan anyagból készüljenek a homlokzati falak, melyek önmagukban is eleget tesznek az elvárásoknak. Ha ez nem történik meg, vagy a lakóház már korábbi építésű, akkor merülhet fel az utólagos külső hőszigetelés. A külső hőszigetelés egy igen sokrétű, és többtényezős dolog, azonban hozzáértő kezek munkájaként gyorsan megtérülhet a ház szigetelés ár és kényelem szempontjából egyaránt.
Egy átlagos családi ház a hőenergia 30-40%-át a nem megfelelően hőszigetelt falakon keresztül veszíti el. Előnyös homlokzati hőszigetelés alkalmazása nagyban javítja a falak hőtároló képességét.

külső hőszigetelés lakásokhoz

MILYEN ANYAGOT VÁLASSZAK?


Kerüljön szóba akár új, vagy utólagos homlokzati hőszigetelés, a kívánt céloknak megfelelően a lehetőségek széles skálája érhető el. Elsősorban a szigetelőanyag kiválasztásában van igen nagy mozgástér a piacon, melyek árát főképp a hőszigetelési érték, tűzállóság, hangszigetelés, és az időtállóság határoznak meg. Manapság a leggyakrabban használt anyagok között szerepel a hungarocell, üveggyapot, kőzetgyapot, poliuretánhab, vagy a polisztirollap. Mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai. 
A poliuretán hab rendkívül jó hőszigetelőképességgel rendelkezik, könnyű, ám tűzvédelem és magas árának aspektusából már kevésbé jó megoldás. A poliuretánnal szemben a hungarocellnek már jóval kedvezőbb az ára is, így napjainkban ez az egyik leggyakrabban alkalmazott szigetelőanyag a családi házak utólagos homlokzati szigetelésére. Az ásványgyapot szigetelésre jellemző a kitűnő hő-, és hangszigetelés, illetve a tűzálló képesség. A hungarocellhez hasonlóan a homlokzati falak szigetelő képességének javítása, rendkívül gyorsan kivitelezhető a polisztirollapokkal is.
Ha a homlokzati hőszigetelés kérdését kőzetgyapottal kívánja megoldani, akkor annak legnagyobb előnye a hagyományos polisztirol szigeteléssel szemben, hogy sokkal jobb a páraáteresztő képessége. 
Az ár-érték arány szempontjából, és kedvező tulajdonságai miatt egyre többen választják az ásványgyapot termékeket a homlokzat hőszigetelés során. A szigetelési képessége körülbelül megegyezik az EPS-sel, azaz hungarocellel, de ez kiegészül a tűzállósággal és a kedvezőbb akusztikai paraméterekkel. Az üveggyapot és a kőzetgyapot szinte minden tulajdonságukban megegyeznek, különbséget a gyártási anyag jelenti. Az üveggyapot üvegből gyártott amorf szilikát, A kőzetgyapot szálas szigetelőanyag, amelynek az alapanyaga megolvasztott, bányászott kőzet. A hőmérsékletingadozáshoz rendkívül jól alkalmazkodnak, hosszan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, illetve a rágcsálók sem nagyon tudnak bennük kárt tenni. Szinte minden területen alkalmazhatók az épületszerkezetekben. Az üveggyapot hosszú évtizedeken át képes megőrizni magas színvonalú fizikai tulajdonságait, ugyanakkor könnyen kezelhető, beépítése is viszonylag egyszerű, a környezetre pedig nincs káros hatással, révén, hogy újrahasznosított anyagból készül, másfelől pedig nem tartalmaz veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat.

MITŐL FÜGG AZ ÁR?


A hőmegtartást segítő homlokzat szigetelés árak nagyban függnek a kiválasztott termékektől és márkától. Az üveggyapot népszerűségét az is növeli, hogy olcsóbb változatai széles rétegek számára elérhetők. Ugyanakkor az olcsóbb termékek minősége természetesen gyengébb, élettartamuk rövidebb, mivel kisebb a sűrűségük. Sokkal előnyösebb, ha a drágább, de nagyobb testsűrűségű üveggyapotra ruházunk be, hiszen ez hosszabb távon sokkal kifizetődőbb. Ugyan ez a helyzet a kőzetgyapot esetében is, melyek emellett teljes mértékben hidrofóbizáltak, azaz víztaszító hatásúak. A kőzetgyapot sem káros se az egészségre, se a környezetre. Legnagyobb előnye a többi anyaggal szemben, hogy nagy páraáteresztő képessége miatt a falak jobban szellőzhetnek, így csökkenti a penészedés problémáját. Ahol asztmás ember él a lakásban, ott célszerű kőzetgyapottal szigetelni utólagosan a homlokzatot. Mindkét típusú termék az A1, azaz a nem éghető kategóriába tartozik.
Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az azonos anyagból készült szigetelőanyagok között is óriási különbségek lehetnek, többek között a gyártótól függően, így a homlokzat szigetelés árak ennek függvényében is változhatnak.

homlokzati hőszigetelés különféle anyagokkal
A megfelelő hőszigetelő anyag kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe venni

Az utólagos homlokzati hőszigetelés előnyei közé lehet sorolni a fűtési, hűtési költségek jelentős csökkenését, megnöveli a falszerkezet élettartamát, és csökkenti a hőingadozások káros hatásait is. A páraáteresztési tulajdonságból fakadóan elejét veheti a penészesedés problémájának, mely egészségügyi szempontból is igen jelentős. Nem utolsó szempont, hogy a kevesebb energiafelhasználással nem csak saját pénztárcáját kíméli meg, hanem a környezetvédelem érdekében is cselekedhet.

Magán a szigetelőanyagon túl a hővédelemre szolgáló szigetelés vastagsága szintén meghatározó paraméter a hőtartóképesség terén. Nyilvánvaló, hogy a vastagabb szigetelés jobb eredményt biztosít, ám a ház szigetelés ár szempontjából ilyen esetben már igen csak mérlegelendő. A tervekbe érdemes bekalkulálni az energiaárak jövőbeli növekedését is, így a későbbiekben már nem kell egy esetleges újraszigetelésért is fizetnie. Egy nagyobb összegű, volumenű befektetés sokkal jobban és gyorsabban megtérül, mint több kisebb munka, hiszen míg előbbi esetében 15-20 évig nem lesz gondja a hőszigeteléssel, addig utóbbi szituációban akár már pár év után cserélheti a silány minőséget képviselő termékeket. 

Bízza magát szakértőkre


A külső hőszigetelés elvégzése habár nem tartozik a legbonyolultabb építőipari eljárások közzé, mégis minden esetben érdemes szakavatott emberek segítségét kérni. Elegendő mindössze néhány apróbb hiba, és az egész munka kárba ment, a pénzt kidobtuk az ablakon, gondoljunk például az úgynevezett kőhidakra, melyek a ház szerkezetének különböző érintkezéseinél alakulnak ki. A ház szigetelés ár vonatkozásában így jól láthatóan kifizetődőbb lehet, ha megbízunk valakit a feladatok elvégzésére. 
Cégünk munkatársai óriási szakmai tapasztalattal rendelkeznek e téren is, így legyen szó új építésű házról, felújításról, utólagos homlokzati hőszigetelés elvégzéséről, nálunk jó helyen jár. Munkáink színvonalára mindig sokat adunk, s garanciát vállalunk annak érdekében, hogy ügyfélkörünk minden tagja teljes elégedettséggel vegye használatba új, vagy régi új otthonát, ráadásul szolgáltatásaink homlokzat szigetelés ár érték arányában is igen kedvezőek.

Kapcsolatfelvétel

MAGYARORSZÁGI TAPASZTALATOK


Ma Magyarországon a családi házak egy jelentős hányadának korszerűtlen a hőszigetelése, mely magával vonja a magas rezsit és a nem megfelelő belső hőmérsékletet is. Ráadásul évről évre tapasztalhatjuk, hogy a fűtésre és a klimatizálásra kiadott összegek egyre csak nőnek, így egyetlen megoldásnak az utólagos homlokzat hőszigetelés bizonyulhat. A külső hőszigetelés árak azonban igen magasra rúghatnak, de szerencsére pályázati pénzeket, egyéb támogatásokat is igénybe lehet venni.
Másodsorban az is előfordulhat, hogy már alapesetben is annyira elavult egy-egy lakóépület, hogy az utólagos hőszigetelés sem jelent megoldást, így egy új építésű, modern házban kell gondolkodni, bár tudjuk, hogy ez nem egyszerű feladat. 

Összegzésként tehát annyit érdemes megjegyezni, hogy a hőszigetelés egy hosszútávú befektetés, mely ugyan nagyobb összegeket kóstál, de mindössze pár év alatt megtérül, s a későbbiekben az addigi energiaszámlák töredékét kell majd csak kifizesse, legyen szó fűtésről, vagy hűtésről. Számos szigetelőanyaggal találkozhat a boltok polcain, melyek mind más paraméterekkel, előnyökkel, és hátrányokkal járnak, így, ha nem biztos a dolgában, már a tervezési fázisban érdemes lehet szakértőre bízni a feladatot. Segítőkész és képzett munkatársaink minden bizonnyal a lehető legjobb megoldási javaslatot teszik, megóvva Önt a felesleges fejtöréstől. A külső hőszigetelés árak vonatkozásában szolgáltatónként igen eltérő, de cégünk folyamatosan igyekszik kedvező árajánlatokkal élni. Az utólagos, vagy teljesen új homlokzati hőszigetelés, külső hőszigetelés, vagy bármilyen hasonló jellegű munka elvégzése céljából bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, s mi megvalósítjuk álmai otthonát.

Kapcsolat
Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

KOMFORTOS KLÍMA HŐSZIGETELÉSSEL MINDEN ÉVSZAKBAN


Sajnos az éghajlatváltozás hatásait egyre inkább érezhetjük a saját bőrünkön is, hiszen minden évben szembe kell néznünk az egyre forróbb, tikkasztó nyarakkal. Nem csoda, hogy sok család dönt úgy, hogy beruház légkondicionáló készülékekre, melyek azért is praktikusak, mivel nem csak hűteni, de télen akár fűteni is lehet velük. Önmagában ez azonban nem elegendő, a kellemes belső hőmérséklet eléréséhez ugyanis évszaktól függetlenül szükség van megfelelő hőszigetelésre is, hiszen ennek híján óriási pluszköltségekbe verhetjük magunkat, rengeteg energiát elpazarolva, ezzel is károsítva a környezetet. 

Klíma hőszigetelés

HOMLOKZATI SZIGETELÉS


A hőszigetelés legfontosabb funkciója, hogy megfelelő hőmérsékletet, kellemes légkört biztosítson otthonunk minden helyiségében évszaktól függetlenül. Tanulmányok szerint egy átlagos családi ház esetében a felhasznált hőenergia akár 30-40%-a is távozhat a falakon keresztül a szakszerű szigetelés hiányában, ami valljuk be óriási pocséklás. Ugyanakkor már egy korszerű homlokzati hőszigetelés is képes rengeteget javítani a helyzeten, főleg a modern, jól szigetelő nyílászárókkal kiegészítve. 

Amennyiben régi, elavult szigetelését szeretné modernebbre cserélni, akkor ennek megvalósításához több lehetőség közül is választhat. Az utólagos homlokzati hőszigetelés az egyik ilyen opció, mellyel rendkívül hatékonyan faraghatja le a hűtésre és fűtésre fordított költségeket minden évszakban. A homlokzati hőszigetelés árakszempontjából is remek választás, hiszen sokkal olcsóbb alternatívát jelent, mint egy teljes körű felújítás. Mindazonáltal nem csak az energetikai kiadások miatt fontos a megfelelő homlokzati szigetelés, ugyanis a 2018. január 1-e után használatba vett házak esetében, a homlokzati falak U értéke, vagyis hőátbocsátási tényezője nem haladhatja meg a 0,24 W/m2K értéket.

Többféle szigetelőanyag közül választhat

A szigetelés kijavításához többféle szigetelőanyag közül is választhat, így a homlokzati hőszigetelés árak igen széles skálán mozognak a felhasznált anyagok függvényében. Ezek árát elsősorban a hőszigetelési érték, tűzállóság, hangszigetelés, és az időtállóság határozzák meg. A leggyakrabban használt szigetelőanyagok manapság a hungarocell, üveggyapot, kőzetgyapot, poliuretánhab, vagy a polisztirollap, melyeknek mind megvannak a maguk előnyei.

Ár-érték szempontból egyre népszerűbbek az ásványgyapot termékek, melyek kivételes hőszigetelési paraméterekkel bírnak, ráadásul tűzállóak és a hőmérsékletingadozáshoz is jól alkalmazkodnak. Hatékonyan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, valamint a rágcsálók sem igazán tudnak bennük kárt tenni. 

A poliuretán hab szintén kivételesen jó hőszigetelőképességnek örvend, ám tűzvédelmi és anyagi szempontból kevésbé éri meg. A poliuretánnal szemben a hungarocellnek az ára kedvezőbb, ám teljesítményben könnyen felveszi a versenyt, így napjainkban ez az egyik leggyakrabban alkalmazott szigetelőanyag homlokzati szigeteléshez. A hungarocellhez hasonlóan a homlokzati falak szigetelő képességének javítása polisztirollapokkal is megoldható.

Spóroljon megfelelő hőszigeteléssel
A megfelelő hőszigeteléssel a fűtési szezonban rengeteg pénzt és energiát spórolhat meg

TÖBBET KEVESEBBÉRT!


A homlokzati hőszigetelés árak rögtön nem is fognak olyan magasnak tűnni, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi előnnyel jár az ilyenfajta megoldás. Természetesen itt elsődleges szempontok között szerepel a már többször emlegetett fűtési, hűtési költségek jelentős csökkentése, de emellett azt is érdemes kiemelni, hogy megnöveli a falszerkezet élettartamát, és csökkenti a hőingadozások káros hatásait is. A jó páraáteresztési mechanizmusnak köszönhetően megelőzhető a penészedés is. Nem utolsó szempont ugyanakkor, hogy a megfelelő szigeteléssel nem csak saját pénztárcáját kíméli meg, de ökológiai lábnyomát is csökkentheti, óvhatja a környezetét.

Amennyiben Ön is szeretne otthona energiaháztartásán javítani és homlokzati hőszigetelésen töri a fejét, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk megvalósítani elképzeléseit.  

Kapcsolatfelvétel

HÁZ SZIGETELÉS ÁR, NEM CSAK A FELÜLET NAGYSÁGÁTÓL FÜGG


A rohamosan közelgő téli mínuszokra megnyugtató választ adhat egy megfelelő külső hőszigetelés, azonban ennek megléte akkor sem elhanyagolható szempont, ha energiatakarékosabb vagy éppen környezettudatosabb vizekre eveznénk. De vajon mi befolyásolhatja a hőszigetelési költségek alakulását? Olvasson tovább!

MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ HŐSZIGETELÉS? FELEZZE MEG FŰTÉSSZÁMLÁJÁT EGY EGYSZERI BERUHÁZÁSSAL!


Gondolta volna?! Télen az egekbe szökő gázszámlának, vagy éppen a légkondi okozta magasabb áramszámlának is ugyanúgy indikátora lehet az elégtelen vagy éppen nem megfelelő módon kivitelezett hőszigetelés.
A kiszökkenő hőveszteség nem csak a nyílászárókon, de a falakon keresztül is képes távozni, mindezt anélkül, hogy elsőre bármiféle tudomást szereznénk róla. Egy megfelelő hőszigetelés segítségével azonban jelentős összegeket spórolhatunk meg, mind a fűtési-, mind a klimatizálási számlánkon. Ha pedig az előnyöknél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a ház értékének és állapotának megóvása, illetve egy egészségesebb élettér és javuló komfortérzet kialakítása mellett sem.

MILYEN TÉNYEZŐK BEFOLYÁSOLHATJÁK A HOMLOKZAT SZIGETELÉS ÁRAL ALAKULÁSÁT?


A külső hőszigetelés árak rendszerint több tényező együttes, vagy külön-külön vett hatásaiból is adódhatnak. A hőszigetelő anyagok kiválasztása során többféle típusból válogathatunk, azonban nem csak a felület nagysága és a gondosan elvégzett munka lehet hatással az árakra, hanem a hőszigetelő anyagok egyéb paraméterei is.

külső házszigetelés árak

Alakítson ki kellemesebb lakóklímát otthonában! Ha Otthonkivitelezés, akkor megfizethető homlokzat szigetelés ár!

AZ ALAPANYAG TÍPUSA ÉS VASTAGSÁGA


A ház szigetelés árszempontjából nem mindegy, hogy milyen vastagságú anyag kerül fel az épület külső falaira. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb egy szigetelés, annál többe is fog kerülni, viszont a befektetett pénzért cserébe, jobb eredményeket is érhetünk el. Azonban nem csak a szigetelés vastagsága és a felület nagysága az, ami meghatározhatja a hőszigetelés árát.

Ha hőszigeteléssel szeretnénk otthonosabbá és gazdaságosabbá tenni mindennapjainkat, akkor a piacon körbenézve különféle alapanyagú termékkel találkozhatunk. A hazánkban található családi házak túlnyomó többségét hungarocell, avagy polisztirolhab rendszerű szigeteléssel látták el. Ez nem csak egy kedvező árfekvésű választás, de ez az anyag egy remek hőszigetelő képességgel is kecsegtet. Hasonlóan népszerű választás a poliuretán hab is, azonban a megnövekedett hőszigetelő tulajdonsága és könnyű alkalmazhatósága, az anyag többszörös árában is megmutatkozik. A természetes anyagból készült kőzet- és üveggyapot remek alternatívaként szolgálhat a kettő között, hiszen nem csak ugyanakkora hőellenállással bírnak, mint a polisztirol, de a kiváló páraáteresztő képességük mellett a tűzvédelmi követelményeknek is maximálisan megfelelnek.

A HŐSZIGETELŐ ANYAGOK EGYÉB TULAJDONSÁGAI


Egy megfelelően kivitelezett és minőségi anyagból álló szigetelés az alapvető célok mellett ma már olyan extra funkciókat is betölthet, mint a hangszigetelés vagy csak a kiváló tűzálló és vízálló tulajdonság. Egy jó hangszigetelés például jelentősen növelheti a komfortérzetünket azáltal, hogy csökkenti a különféle hangforrások okozta terheléseket. Így tehát a hőszigetelő anyagok megfelelő szerkezetben alkalmazva, gond nélkül elérik a komfortos hangszigetelési értéket, amely különösen előnyös lehet egy forgalmas helyen lévő ház esetében. Természetes a hőszigetelő anyagok efféle tulajdonságai dobhatnak az árakon, azonban ezekkel sok esetben pénzben nem mérhető előnyökre tehetünk szert.

AZ ELVÉGZETT MUNKA MINŐSÉGE


A gondos tervezés és megfelelő szakértelem nélkül kivitelezett hőszigetelés is okot adhat a fűtési rendszerünk által termelt hő szabadba jutására. De a különféle hézagok, a megfelelő fedés hiánya vagy a gyenge minőségű alapanyagok is könnyen ide vezethetnek. Habár a hőszigetelés egy egyszeri beruházás, olykor igen magas összeget is kifizethetünk egy elvégzett munkáért. Egy elhamarkodott döntés miatt azonban a várt eredmény hamar elmaradhat, ha a szigetelés nem éri el a célját egy rossz kivitelezés miatt.

Ne bízza a véletlenre a választást! Cégünknél a kiváló minőségben elvégzett munka és a legmagasabb ügyfél elégedettség mind a hitvallásunk közé tartozik! Nálunk teljesen mindegy, hogy még csak most építkezik, felújít vagy egy már meglévő hőszigetelést szeretne egy modernebb kivitelre cserélni, minden esetben számíthat ránk!

+36 20 313 9891

Széchenyi Terv Plusz
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása