Professzionális külső hőszigetelés

Ezeken a területeken vállalunk megbízást :

• Budapest V. VII. kerület • Budapest III. kerület • Budakalász • Szentendre • Pomáz • Leányfalu • Tahitótfalu • Dunabogdány • Visegrád • Kisoroszi • Pócsmegyer • Surány • Horány • Szigetmonostor

A technológia és a különböző módszerek fejlődésének hála, a modern kori építőiparban számos lehetőség kínálkozik a tökéletes minőségű hőszigeteléshez, megfizethető áron. Egy jól kivitelezett hőszigetelés elsődleges funkciója, hogy megfelelő hőmérsékletet, kellemes légkört biztosítson otthonunk minden szegletében, így télen bent tartsa a meleget, nyáron pedig a kellemesen hűvös levegőt. Persze ma már sok egyéb funkciót is elláthat egy színvonalasabb hőszigetelés, mint például a hangszigetelés, vagy egy esetleges tűz terjedésének lelassítása. Ha a hőmegtartást javító szigetelés elavult, vagy rosszul kiépített, akkor mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába, hiszen a fűtésszámla, légkondicionáló áramfogyasztása az egekbe szökhet.

Ha szeretné profi kezekre bízni otthona hőszigetelését, akkor hívjon minket, garantáljuk a minőségi kivitelezést korrekt árakon:

Kapcsolatfelvétel

A kiváló külső hőszigetelés elengedhetetlen 


Mindenkiben él egy kép a tökéletes otthonról, családi házról melyben elképzeli jövőjét, s mikor elérkezik a pillanat, hogy az álmok valósággá váljanak, valamennyi ember kivált lelkesedéssel csap bele élete legújabb fejezetébe. Mindennek alapja azonban a megfelelő tervezés, és előkészítés. Ennek igen csak fontos részét képzi az elsőrangú hőszigetelő rendszer megtalálása és alkalmazása. Ha nem jártas a témában, akkor mindenképpen érdemes profi, hőszigeteléssel foglalkozó szakemberek segítségét kérnie, hiszen ez egy olyan nagy volumenű, hosszútávú beruházás, mellyel az évtizedek alatt óriási összegeket spórolhat meg. Akkor sem kell aggódnia, ha a már meglévő, régi, elavult, a hőmegtartást már kevésbé segítő szigetelését szeretné modernebb formára cserélni, mert ma már erre is számos opció létezik. Az utólagos homlokzati hőszigetelés a rezsiköltség csökkentésének az egyik legcélravezetőbb lépése lehet, egyetemben a nyílászárócserékkel. A 2018. január 1-e után használatba vett házak esetében, a homlokzati falak U értéke, vagyis hőátbocsátási tényezője nem haladhatja meg a 0,24 W/m2K értéket. A hőátbocsátási tényező meghatározott értékének tudatában az új építésű házak szigetelésekor arra kell törekedni, hogy már alapból olyan anyagból készüljenek a homlokzati falak, melyek önmagukban is eleget tesznek az elvárásoknak. Ha ez nem történik meg, vagy a lakóház már korábbi építésű, akkor merülhet fel az utólagos külső hőszigetelés. A külső hőszigetelés egy igen sokrétű, és többtényezős dolog, azonban hozzáértő kezek munkájaként gyorsan megtérülhet a ház szigetelés ár és kényelem szempontjából egyaránt.
Egy átlagos családi ház a hőenergia 30-40%-át a nem megfelelően hőszigetelt falakon keresztül veszíti el. Előnyös homlokzati hőszigetelés alkalmazása nagyban javítja a falak hőtároló képességét.

külső hőszigetelés lakásokhoz

MILYEN ANYAGOT VÁLASSZAK?


Kerüljön szóba akár új, vagy utólagos homlokzati hőszigetelés, a kívánt céloknak megfelelően a lehetőségek széles skálája érhető el. Elsősorban a szigetelőanyag kiválasztásában van igen nagy mozgástér a piacon, melyek árát főképp a hőszigetelési érték, tűzállóság, hangszigetelés, és az időtállóság határoznak meg. Manapság a leggyakrabban használt anyagok között szerepel a hungarocell, üveggyapot, kőzetgyapot, poliuretánhab, vagy a polisztirollap. Mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai. 
A poliuretán hab rendkívül jó hőszigetelőképességgel rendelkezik, könnyű, ám tűzvédelem és magas árának aspektusából már kevésbé jó megoldás. A poliuretánnal szemben a hungarocellnek már jóval kedvezőbb az ára is, így napjainkban ez az egyik leggyakrabban alkalmazott szigetelőanyag a családi házak utólagos homlokzati szigetelésére. Az ásványgyapot szigetelésre jellemző a kitűnő hő-, és hangszigetelés, illetve a tűzálló képesség. A hungarocellhez hasonlóan a homlokzati falak szigetelő képességének javítása, rendkívül gyorsan kivitelezhető a polisztirollapokkal is.
Ha a homlokzati hőszigetelés kérdését kőzetgyapottal kívánja megoldani, akkor annak legnagyobb előnye a hagyományos polisztirol szigeteléssel szemben, hogy sokkal jobb a páraáteresztő képessége. 
Az ár-érték arány szempontjából, és kedvező tulajdonságai miatt egyre többen választják az ásványgyapot termékeket a homlokzat hőszigetelés során. A szigetelési képessége körülbelül megegyezik az EPS-sel, azaz hungarocellel, de ez kiegészül a tűzállósággal és a kedvezőbb akusztikai paraméterekkel. Az üveggyapot és a kőzetgyapot szinte minden tulajdonságukban megegyeznek, különbséget a gyártási anyag jelenti. Az üveggyapot üvegből gyártott amorf szilikát, A kőzetgyapot szálas szigetelőanyag, amelynek az alapanyaga megolvasztott, bányászott kőzet. A hőmérsékletingadozáshoz rendkívül jól alkalmazkodnak, hosszan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, illetve a rágcsálók sem nagyon tudnak bennük kárt tenni. Szinte minden területen alkalmazhatók az épületszerkezetekben. Az üveggyapot hosszú évtizedeken át képes megőrizni magas színvonalú fizikai tulajdonságait, ugyanakkor könnyen kezelhető, beépítése is viszonylag egyszerű, a környezetre pedig nincs káros hatással, révén, hogy újrahasznosított anyagból készül, másfelől pedig nem tartalmaz veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat.

MITŐL FÜGG AZ ÁR?


A hőmegtartást segítő homlokzat szigetelés árak nagyban függnek a kiválasztott termékektől és márkától. Az üveggyapot népszerűségét az is növeli, hogy olcsóbb változatai széles rétegek számára elérhetők. Ugyanakkor az olcsóbb termékek minősége természetesen gyengébb, élettartamuk rövidebb, mivel kisebb a sűrűségük. Sokkal előnyösebb, ha a drágább, de nagyobb testsűrűségű üveggyapotra ruházunk be, hiszen ez hosszabb távon sokkal kifizetődőbb. Ugyan ez a helyzet a kőzetgyapot esetében is, melyek emellett teljes mértékben hidrofóbizáltak, azaz víztaszító hatásúak. A kőzetgyapot sem káros se az egészségre, se a környezetre. Legnagyobb előnye a többi anyaggal szemben, hogy nagy páraáteresztő képessége miatt a falak jobban szellőzhetnek, így csökkenti a penészedés problémáját. Ahol asztmás ember él a lakásban, ott célszerű kőzetgyapottal szigetelni utólagosan a homlokzatot. Mindkét típusú termék az A1, azaz a nem éghető kategóriába tartozik.
Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az azonos anyagból készült szigetelőanyagok között is óriási különbségek lehetnek, többek között a gyártótól függően, így a homlokzat szigetelés árak ennek függvényében is változhatnak.

homlokzati hőszigetelés különféle anyagokkal
A megfelelő hőszigetelő anyag kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe venni

Az utólagos homlokzati hőszigetelés előnyei közé lehet sorolni a fűtési, hűtési költségek jelentős csökkenését, megnöveli a falszerkezet élettartamát, és csökkenti a hőingadozások káros hatásait is. A páraáteresztési tulajdonságból fakadóan elejét veheti a penészesedés problémájának, mely egészségügyi szempontból is igen jelentős. Nem utolsó szempont, hogy a kevesebb energiafelhasználással nem csak saját pénztárcáját kíméli meg, hanem a környezetvédelem érdekében is cselekedhet.

Magán a szigetelőanyagon túl a hővédelemre szolgáló szigetelés vastagsága szintén meghatározó paraméter a hőtartóképesség terén. Nyilvánvaló, hogy a vastagabb szigetelés jobb eredményt biztosít, ám a ház szigetelés ár szempontjából ilyen esetben már igen csak mérlegelendő. A tervekbe érdemes bekalkulálni az energiaárak jövőbeli növekedését is, így a későbbiekben már nem kell egy esetleges újraszigetelésért is fizetnie. Egy nagyobb összegű, volumenű befektetés sokkal jobban és gyorsabban megtérül, mint több kisebb munka, hiszen míg előbbi esetében 15-20 évig nem lesz gondja a hőszigeteléssel, addig utóbbi szituációban akár már pár év után cserélheti a silány minőséget képviselő termékeket. 
 

Bízza magát szakértőkre


A külső hőszigetelés elvégzése habár nem tartozik a legbonyolultabb építőipari eljárások közzé, mégis minden esetben érdemes szakavatott emberek segítségét kérni. Elegendő mindössze néhány apróbb hiba, és az egész munka kárba ment, a pénzt kidobtuk az ablakon, gondoljunk például az úgynevezett kőhidakra, melyek a ház szerkezetének különböző érintkezéseinél alakulnak ki. A ház szigetelés ár vonatkozásában így jól láthatóan kifizetődőbb lehet, ha megbízunk valakit a feladatok elvégzésére. 
Cégünk munkatársai óriási szakmai tapasztalattal rendelkeznek e téren is, így legyen szó új építésű házról, felújításról, utólagos homlokzati hőszigetelés elvégzéséről, nálunk jó helyen jár. Munkáink színvonalára mindig sokat adunk, s garanciát vállalunk annak érdekében, hogy ügyfélkörünk minden tagja teljes elégedettséggel vegye használatba új, vagy régi új otthonát, ráadásul szolgáltatásaink homlokzat szigetelés ár érték arányában is igen kedvezőek.

Kapcsolatfelvétel

MAGYARORSZÁGI TAPASZTALATOK


Ma Magyarországon a családi házak egy jelentős hányadának korszerűtlen a hőszigetelése, mely magával vonja a magas rezsit és a nem megfelelő belső hőmérsékletet is. Ráadásul évről évre tapasztalhatjuk, hogy a fűtésre és a klimatizálásra kiadott összegek egyre csak nőnek, így egyetlen megoldásnak az utólagos homlokzat hőszigetelés bizonyulhat. A külső hőszigetelés árak azonban igen magasra rúghatnak, de szerencsére pályázati pénzeket, egyéb támogatásokat is igénybe lehet venni.
Másodsorban az is előfordulhat, hogy már alapesetben is annyira elavult egy-egy lakóépület, hogy az utólagos hőszigetelés sem jelent megoldást, így egy új építésű, modern házban kell gondolkodni, bár tudjuk, hogy ez nem egyszerű feladat. 

Összegzésként tehát annyit érdemes megjegyezni, hogy a hőszigetelés egy hosszútávú befektetés, mely ugyan nagyobb összegeket kóstál, de mindössze pár év alatt megtérül, s a későbbiekben az addigi energiaszámlák töredékét kell majd csak kifizesse, legyen szó fűtésről, vagy hűtésről. Számos szigetelőanyaggal találkozhat a boltok polcain, melyek mind más paraméterekkel, előnyökkel, és hátrányokkal járnak, így, ha nem biztos a dolgában, már a tervezési fázisban érdemes lehet szakértőre bízni a feladatot. Segítőkész és képzett munkatársaink minden bizonnyal a lehető legjobb megoldási javaslatot teszik, megóvva Önt a felesleges fejtöréstől. A külső hőszigetelés árak vonatkozásában szolgáltatónként igen eltérő, de cégünk folyamatosan igyekszik kedvező árajánlatokkal élni. Az utólagos, vagy teljesen új homlokzati hőszigetelés, külső hőszigetelés, vagy bármilyen hasonló jellegű munka elvégzése céljából bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, s mi megvalósítjuk álmai otthonát.
 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!