Épületbontás - sitt elszállítás

Nem csak építünk, bontunk is!

épületbontási engedély beszerzésével

Egy új otthon felépítése minden ember, s család életében egy új fejezet kezdetét jelenti, mellyel lezárhatjuk a múltat, s a jövőbeli céljainknak szentelhetjük életünk ezen fázisát. A múltat a hátunk mögött hagyjuk s lebontjuk azt, mely sokszor nem csak jelképes, hanem valódi elszakadást jelent a kötelékektől, mint például egy régi, elavult ház lebontása, s helyére egy új otthon felépítése.

Bontási engedély


Azzal mindenki tisztában van, hogy egy új építésű családi házhoz számos engedélyt kell beszerezni, mielőtt a valódi munkálatok elkezdődhetnének, azonban azt már kevesebben tudják, hogy a bontási munkálatokhoz is szükséges engedélyt kérni az illetékes építésügyi hatóságtól, ám ezt sem minden esetben. Most röviden összefoglaljuk Önnek, hogy milyen adminisztrációs kötelességei lehetnek, ha épületbontásra kerül a sor.

A 312/2012. (XI. 8.) kormányrendelet értelmében az épületek bontása esetén, a munkálatokra épület bontási engedély igénylése kötelező, ha az adott épület a helyi építészeti örökségvédelem részét képzi, műemlékvédelem alatt áll, vagy ha olyan épületsorról van szó, ahol a házak össze vannak építve, mint például az ikerházak, sorházak, hiszen a kivitelezés érintheti a többi épület alapját, vagy tartószerkezetét. A bontási engedély kérelem benyújtása után az illetékes hatóság a csatolt dokumentumok vizsgálata, és helyszíni szemle megtartása után elbírálják a kérelmet 15 napon belül.

Szerencsére ma már otthonról, kényelmesen elindítható a folyamat interneten, ÉTDR-en keresztül. Az igényléshez természetesen be kell nyújtani a kérvényt, illetve a szükséges műszaki dokumentációkat, továbbá nyilatkoznia kell arról, hogy nincs-e a képben ellenérdekű ügyfél. Az épület bontási engedély kérelmet ezen a linken érheti el:
https://www.e-epites.hu/etdr/formanyomtatvanyok

Érdemes ugyanakkor szót ejteni a bontási kiviteli tervről is, melyet abban az esetben szükséges igényelni, ha a lebontásra ítélt épület homlokzatmagassága meghaladja az 5 métert és belső térfogata az 500 m³-t, vagy a terepszint alatti épület mélysége meghaladja a 1,5 métert. Ha az elbontandó építmény nem tartozik egyik felsorolt kategóriába se, akkor természetesen nem szükséges bejelenteni, vagy engedélyt kérni a hatóságoktól, szerencsére a családi házak többsége ebbe a csoportba tartozik.
A bontást követően is marad még néhány adminisztratív feladat, ugyanis az építtetőnek 15 napon belül közölnie kell az illetékes hatósággal az épületbontás befejezését.
Ne feledjük ugyanakkor azt sem, hogy a bontási engedély kiváltásának anyagi vonzata is van, hiszen eljárási illeték fizetésre kötelez a hatóság. Az illeték meghatározásánál a lebontásra váró épület területe az irányadó. A bontandó építmény alapterülete 100 m2-ként 10 000 forint, vagy folyóméterenként 1000, vagy darabonként 10 000 forint.

Az épületbontás kezdete

Miután az illetékes építészeti hatóságok nem találtak semmilyen akadályt, és zöld utat adtak, azaz megjött a bontási engedély, akkor kezdődhet el a valódi munka. A bontás, habár kétségkívül egyszerűbb munkafolyamat, mint az építkezés, mégis érdemes minden esetben professzionális vállalatokra bízni a feladatot, hiszen, ennek hiányában gyakran fordulhatnak elő plusz költségek, kontármunka, rosszabb esetben balesetek.

így dolgozunk mi:


Vállalatunk munkatársai több éves, évtizedes szakmai tapasztalattal a hátuk mögött igyekeznek az ügyfeleink igényeit maximálisan kielégíteni minden egyes megbízatás alkalmával. Alapelveink között szerepel a pontos, precíz és megbízható munka, melyre garanciát is vállalunk. Ennek fényében tehát, munkatársaink az épületbontás első fázisaként egy helyszíni szemlét tartanak, ahol felmérik a különböző paramétereket, megállapítják, hogy miképp járhat Ön is a legjobban. A vizsgálat részeként az ügyféllel egyeztetve kiderítjük, hogy

  • szükséges-e a sitt elszállítása, azaz a bontási törmelék, hulladék eltávolítása az adott helyszínről. Ezen túlmenően felmérjük, hogy
  • van-e a helyszínen bárminemű veszélyes hulladék, mint például festékanyagok, fáradt olaj, azbeszt stb., mivel annak kezelése, szállítása más metódusokat igényel.

Kapcsolat

 

Vállalkozásunk előnyei közé tartozik, hogy, ha minket választ, akkor már röviddel a helyszíni szemle után kiderül, hogy milyen összeggel kell számolnia a munkálatok fejében, melybe már a sitt elszállítása is bekerül, így ezzel tulajdonképpen már jóval előre kalkulálhat, s nem utólagosan derül fény az anyagiakra.

sitt elszállítás épületbontás esetén is
Az építési törmelék elszállítását sok esetben nem vállalják a kivitelezők, ám nálunk ez az alapszolgáltatások közé tartozik

Sitt elszállítás


Talán először sokan bele se gondolnak abba, hogy az épületbontás utáni törmelékkel kezdeni kell valamit, ami nem is csoda, hiszen ez végtére is egy sokadrangú dolog, ha az ember építkezésre, bontásra adja a fejét. Sok bosszúságot okozhat, ha a megbízott vállalkozás a munka befejeztével nem oldja meg a sitt elszállítás kérdését. Szerencsére, ha minket választ ezzel sem lesz problémája, ugyanis mi ezen a téren is igyekszünk ügyfeleink számára maradéktalan elégedettséget biztosítani. A megfelelő sitt elszállítás, lerakodás és tárolás nem csak megbízóinknak fontos, hanem nekünk is, hiszen a környezetvédelem érdekében is cselekszünk.

Szolgáltatásunk megrendelése


Alkalmazottjaink természetesen az épületbontás teljes folyamatát ellenőrzött keretek között, nagyfokú hozzáértéssel, hatékonyan és gyorsan végzik. Legyen szó akár gépi földmunkáról, elektronikai feladatokról, építőelemek szétszedéséről, mi minden megrendelői igényt végrehajtunk, s még a sitt elszállítása is szolgáltatásaink közé tartozik, így Önnek nem kell külön törmelékszállító céggel egyeztetnie.  
Egyik fő vezérelvünk, hogy minden munkát úgy végzünk el, mintha azt saját magunknak csinálnánk. Mint, ahogy azt korábban már említettük, az árakat a helyszíni szemle után személyre szabottan állapítjuk meg, ám mindig igyekszünk kedvezményes, és megfizethető ajánlatokat tenni.
Ha bármilyen kérdése van, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, s vegye igénybe szolgáltatásainkat, legyen az építkezés, vagy épületbontás, munkatársaink készségesen állnak rendelkezésére.

Kapcsolat

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!