Lakásfelújítás támogatással

2021. március 02.
336
lakásfelújítás állami támogatással

A hazánkban található ingatlanok jó része vagy nagyon rég épült, vagy egyáltalán nem felel már meg a mai modern kor elvárásainak. Egy korszerűsítési folyamat nem csak az életminőségünk javításában kedvezhet majd nekünk, de a környezetre gyakorolt hatás és a lakás hosszútávú élettartama szempontjából sem elhanyagolható. Egy komplex lakásfelújítási projektet tervezget? Az Otthonkivitelezés csapata segít megvalósítani álmai elképzelését!

Miért éri meg egy komplex lakásfelújításban gondolkodni?


Mindenki egy szép és élhető otthonról álmodik, ami talán nem is meglepő, hiszen ez az a hely ahová elvonulhatunk egy fáradt munkanap után, ahol a pihenésünk teljes lehet, és ahol az életünk egy nagy részét eltöltjük. Egy ingatlan és a benne található vizes rendszerek, járólapok, beépített bútorok stb. azonban egy idő után „elfáradnak” és igencsak rájuk fér majd egy csere. De ugyanez elmondható egy használt lakás vásárlása esetén is, ahol pedig soha nem lehetünk elég biztosak abban, hogy ténylegesen milyen állapotban van az adott ingatlan. 

Több megoldás van

Egy lakásfelújítási projektbe valahogy sohasem könnyű belekezdeni, hiszen az akár több hetes felfordulás mellett a megfelelő szakembereket is be kell cserkésznünk, és a ráfordított anyagi költségekkel is számolnunk kell. Abban az esetben, ha a meglévő otthonunkat teljes körűen szeretnénk felújítani, akkor ez ma már egyre nehezebben kivitelezhető önerőből. Éppen ezért egy komplex lakásfelújítás során általában kétféle megoldás közül választhatunk. Az apró lépésekben történő felújítás elsőre kedvezőbbnek tűnhet, azonban akár hosszú hónapokat, éveket is várhatunk mire tovább tudunk lépni a folyamatokban. Habár az egy lépésben történő lakásfelújítási projekt hirtelen megterhelőbb lehet a pénztárcánkra nézve, de hosszútávon jobban járhatunk vele tekintve, hogy egyszerre tudhatunk le egy nagyszabású projektet. Teljesen mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb összegről van szó, sokan nyúlnak ilyen esetekben valamilyen külső pénzügyi segítséghez, azonban nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen lehetőségeink is vannak. 

Teljes lakásfelújítás 50%-os állami támogatással?! Éljen a lehetőséggel!


A 2021-es otthonfelújítási támogatás szinte bombaként robbant be a köztudatba, ami nem meglepő, hiszen nagyon sokan szeretnék szebbé és otthonosabbá tenni jelenlegi életterüket. Ha eddig nem volt elegendő anyagi keretünk egy teljes lakásfelújításhoz, akkor most a vissza nem térítendő állami támogatás segítségével, végre elérkezett a mi időnk is. 

használja ki az állami támogatás lehetőségét Ön is
Cégünk alvállalkozói párhuzamosan dolgoznak egymás mellett, így az Ön otthona a lehető leghamarabb kulcsrakész állapotba kerül majd!

Kapcsolatfelvétel

Mekkora az elérhető támogatás összege?


A lakásfelújításra elköltött összeg felét, de maximum 3 millió forintot igényelhetünk a Magyar Államkincstártól, vissza nem térítendő állami támogatás formájában. A támogatás összegét az anyagköltségekre és a munkadíjakra is igénybe vehetik majd az arra jogosultak. Mivel a támogatás csak egyszer vehető igénybe, így érdemes kimaxolni a lehetőségeinket, és a teljes 3 millió forintnyi támogatást igénybe venni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 6 millió forintig bátran költekezhetünk az adott lakásfelújítási projektünknél.

Milyen személyi feltételeknek kell megfelelni az igényléshez?

Az otthonfelújítási támogatást minden olyan szülő igényelheti, aki legalább egy olyan gyermeket nevel, akivel egy közös háztartásban él. 

A támogatás szempontjából ki minősül gyermeknek?

  • a gyermek, aki még nem töltötte be a 25. életévét
  • olyan tartósan beteg vagy megváltozott munkaképeségű gyermek esetén is igénybe vehető a támogatás, aki ugyan már betöltötte a 25. életévét, de gyermekgondozási díjat (GYOD) vesz igénybe.
  • ha az édesanya várandós, akkor a már 12. hetét betöltött magzat esetében is élhetünk a támogatás összegével.

A jó hír az, hogy olyan családok is igényelhetik a támogatást, akik egyedül nevelik gyermekeiket édesanyaként vagy édesapaként. Az egyszülős családok esetében az a szülő kaphatja meg a támogatást, akinél nevelik a gyerekeket, ha pedig közösen nevelik, ámde külön élnek, akkor a támogatás 50-50%-ban oszlik meg kettőjük között, de akár le is mondhatnak egymás javára

megbízható, precíz szakemberekkel dolgozunk

Lakásfelújítás 50%-os állami támogatással! Ha Otthonkivitelezés, akkor legyen szó új ingatlanról vagy régiről, mindent felújítunk teljes körűen!

Mik a feltételek a lakóhelyre és jogviszonyra vonatkozóan?

A támogatás igénylésének alapvető feltétele, hogy legalább 1 éves társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezzünk – legfeljebb 30 nap megszakítással – az elmúlt 1 évre vonatkozóan. Ha valaki elveszítette a munkáját ebben az időszakban, azoknál az utolsó 3 hónapnál az álláskeresési járadék összege is figyelembe vehető, illetve a nyugdíj mellett történő munkavégzés is. Az igénylés pillanatában már legalább 1 éve a bejelentett lakásban kell élnie a szülőknek és a gyermekeknek (ez alól kivétel az 1 évnél fiatalabb gyermek, ha az édesanya várandós, vagy új lakásról van szó), illetve az érintett lakásban az igénylőknek együttesen legalább 50%-os tulajdonhányaddal kell rendelkezniük.

És, hogy mire vehetjük igénybe a támogatás összegét? Szinte valamennyi otthonfelújítással kapcsolatos munkavégzésre! Érdekli a 25 féle különböző építési tevékenység? A teljes körű tájékoztatásért és az egyéb részletekért kérjük látogasson el a www.magyarnemzet.hu weboldalára!
 

Valósítsa meg álmait az Otthon kivitelezés csapatával!


Habár egy teljes körű felújítás több időbe kerülhet, nagy előnye, hogy egyből kész lesz minden, illetve, ha minket bíz meg ezzel a feladattal, akkor csak egy céggel kell megállapodnia. Gondolta volna?! Nem csak egy már meglévő lakás esetében lehet előnyös egy teljes lakásfelújítás, de az olyan esetekben is, amikor egy használt ingatlan kulcsát vettük át, és még nem költöztünk be. Mivel a lakásfelújítási támogatás lehetőségével csak egyszer élhetünk, így érdemes a minőségben és a precíz kivitelezésben gondolkoznunk.

Cégünknél a generálkivitelezés páratlan formájában zajlanak le a felújítási munkálatok, ami azt jelenti, hogy semmi szükség a szakembereket külön-külön felkeresni, hiszen mindent egy kézben tartunk. A már meglévő szakemberekkel hosszú évek óta dolgozunk együtt, ami nem csak egy szuper közös együttműködést valósít meg számunkra, de pontosan tudjuk, hogy munkatársainak milyen minőségben dolgoznak. A generálkivitelezés segítségével nagyon jól ütemezhetők és tervezhetők a lakásfelújítási folyamatok, így álmai otthona a lehető leghamarabb valósul majd meg velünk.

Kapcsolatfelvétel

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!