Komfortos klíma hőszigeteléssel minden évszakban

2021. július 24.
248
Komfortos klíma

Sajnos az éghajlatváltozás hatásait egyre inkább érezhetjük a saját bőrünkön is, hiszen minden évben szembe kell néznünk az egyre forróbb, tikkasztó nyarakkal. Nem csoda, hogy sok család dönt úgy, hogy beruház légkondicionáló készülékekre, melyek azért is praktikusak, mivel nem csak hűteni, de télen akár fűteni is lehet velük. Önmagában ez azonban nem elegendő, a kellemes belső hőmérséklet eléréséhez ugyanis évszaktól függetlenül szükség van megfelelő hőszigetelésre is, hiszen ennek híján óriási pluszköltségekbe verhetjük magunkat, rengeteg energiát elpazarolva, ezzel is károsítva a környezetet. 

Homlokzati szigetelés


A hőszigetelés legfontosabb funkciója, hogy megfelelő hőmérsékletet, kellemes légkört biztosítson otthonunk minden helyiségében évszaktól függetlenül. Tanulmányok szerint egy átlagos családi ház esetében a felhasznált hőenergia akár 30-40%-a is távozhat a falakon keresztül a szakszerű szigetelés hiányában, ami valljuk be óriási pocséklás. Ugyanakkor már egy korszerű homlokzati hőszigetelés is képes rengeteget javítani a helyzeten, főleg a modern, jól szigetelő nyílászárókkal kiegészítve. 

Amennyiben régi, elavult szigetelését szeretné modernebbre cserélni, akkor ennek megvalósításához több lehetőség közül is választhat. Az utólagos homlokzati hőszigetelés az egyik ilyen opció, mellyel rendkívül hatékonyan faraghatja le a hűtésre és fűtésre fordított költségeket minden évszakban. A homlokzati hőszigetelés árak szempontjából is remek választás, hiszen sokkal olcsóbb alternatívát jelent, mint egy teljes körű felújítás. Mindazonáltal nem csak az energetikai kiadások miatt fontos a megfelelő homlokzati szigetelés, ugyanis a 2018. január 1-e után használatba vett házak esetében, a homlokzati falak U értéke, vagyis hőátbocsátási tényezője nem haladhatja meg a 0,24 W/m2K értéket.

Többféle szigetelőanyag közül választhat

A szigetelés kijavításához többféle szigetelőanyag közül is választhat, így a homlokzati hőszigetelés árak igen széles skálán mozognak a felhasznált anyagok függvényében. Ezek árát elsősorban a hőszigetelési érték, tűzállóság, hangszigetelés, és az időtállóság határozzák meg. A leggyakrabban használt szigetelőanyagok manapság a hungarocell, üveggyapot, kőzetgyapot, poliuretánhab, vagy a polisztirollap, melyeknek mind megvannak a maguk előnyei.

Ár-érték szempontból egyre népszerűbbek az ásványgyapot termékek, melyek kivételes hőszigetelési paraméterekkel bírnak, ráadásul tűzállóak és a hőmérsékletingadozáshoz is jól alkalmazkodnak. Hatékonyan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, valamint a rágcsálók sem igazán tudnak bennük kárt tenni. 

A poliuretán hab szintén kivételesen jó hőszigetelőképességnek örvend, ám tűzvédelmi és anyagi szempontból kevésbé éri meg. A poliuretánnal szemben a hungarocellnek az ára kedvezőbb, ám teljesítményben könnyen felveszi a versenyt, így napjainkban ez az egyik leggyakrabban alkalmazott szigetelőanyag homlokzati szigeteléshez. A hungarocellhez hasonlóan a homlokzati falak szigetelő képességének javítása polisztirollapokkal is megoldható.

Spóroljon megfelelő hőszigeteléssel
A megfelelő hőszigeteléssel a fűtési szezonban rengeteg pénzt és energiát spórolhat meg

Többet kevesebbért!


A homlokzati hőszigetelés árak rögtön nem is fognak olyan magasnak tűnni, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi előnnyel jár az ilyenfajta megoldás. Természetesen itt elsődleges szempontok között szerepel a már többször emlegetett fűtési, hűtési költségek jelentős csökkentése, de emellett azt is érdemes kiemelni, hogy megnöveli a falszerkezet élettartamát, és csökkenti a hőingadozások káros hatásait is. A jó páraáteresztési mechanizmusnak köszönhetően megelőzhető a penészedés is. Nem utolsó szempont ugyanakkor, hogy a megfelelő szigeteléssel nem csak saját pénztárcáját kíméli meg, de ökológiai lábnyomát is csökkentheti, óvhatja a környezetét.
 
Amennyiben Ön is szeretne otthona energiaháztartásán javítani és homlokzati hőszigetelésen töri a fejét, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk megvalósítani elképzeléseit.  

Külső hőszigetelés szolgáltatásunk

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!