Kertépítéssel kapcsolatos gépi földmunkák

2021. április 27.
427
Kertépítéssel kapcsolatos gépi földmunkák

Sokan talán nem is gondolnák, de a földmunkának kiemelt jelentősége van a kertrendezés során, hiszen amíg egy házat sem építünk homokdombra, úgy egy kertet sem alakítunk ki egy elhanyagolt, rendezetlen terepre. Így tehát egy igényesen kialakított kert alapját a precízen kivitelezett földmunka fogja adni, mely területet aztán kedvünk szerint tölthetünk meg élettel. Egy igazán hangulatos környezetre vágyik? A gépekkel hamarabb teljesülhet, mint gondolná! 

Tervezzen biztos alapokra az Otthonkivitelezés segítségével!


Egy gondterhelt és négyfal között eltöltött nap után szinte alig várjuk, hogy újra a szabadba mehessünk. A kertesház tulajdonosainak szerencsére nem kell messzire menniük ahhoz, hogy egy madárcsicsergéses, üdítő környezetben tölthessék el a jól megérdemelt pihenésüket. Habár a kertünkben elöltött idő valóban felér egy lelki terápiával, egy szemet gyönyörködtető kert sokszor csak nagyon kemény munka árán születik meg, hiszen mindig a földmunkával kell kezdeni.  Ez az állítás különösen igaz abban az esetben, ha egy olyan ingatlan kulcsát vettük át, ahol az előző tulajdonosok nem fektettek nagy hangsúlyt a kert kinézetére, de egy építkezés során is meggyűlhet a bajunk a földmunka fáradtságos gondjával. Ha nem jut egyről a kettőre a kertépítéssel kapcsolatos földmunkák kivitelezésében, ha gyorsítani szeretne a folyamaton, vagy egyszerűen csak jól jönne egy kis segítség, akkor nyugodtan bízza magát az Otthonkivitelezés csapatára! Gépi földmunka profi munkagépek felvonulásával!

Milyen esetekben lehet nagy segítség a gépekkel végzett földmunka?


Ma már a munkagépekre való áttérés szinte elengedhetetlen részét képezi a sikeres, gyors és zökkenőmentes földmunkák kivitelezéséhez. Cégünknél kiemelkedően fontos a határidőkre való dolgozás és az egymást követő munkafolyamatok megszakítatlansága, így egy egész gépparkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Az Otthonkivitelezés repertoárjában a legkiválóbb földmunkagépek foglalnak helyet, csak úgy, mint a Bobcat, a nívós árokásó- és markológépek vagy csak a kotró gépek, melyekhez profi és szakképzett gépkezelők társulnak. 

válasszon megbízható kivitelezőt
Ha földmunkára van szükség, akkor az Otthonkivitelezés csapata majd megoldja!

Tereprendezés, területtisztítás

Szinte lényegtelen, hogy milyen kertépítéssel kapcsolatos tervünk van, ha nem áll rendelkezésünkre egy tiszta terep. Ha olyan építmények is vannak a leendő kertben, amelyekre már nincs szükség a jövőben, azokat el kell bontani. Egy tereprendezés azonban nem csak ezt vagy az ottmaradt építési törmelékek elszállítását jelenti, hanem a kert terepszintjeinek kialakítását, a későbbi csapadékvíz elvezetésének megoldását vagy csak egy optimálisabb talajcserét.

Amennyiben olyan területtel állunk szemben, amelyen különféle gyomok, parlagfű vagy elvadult bokrok, elszáradt fák vannak, akkor megtörténik ezek szakszerű eltávolítása is. Ezekben az esetekben nagy segítséget nyújthatnak a munkagépek, hiszen nagyon eredményesen tisztíthatjuk meg a területet az elhalt vagy felesleges növényzettől is.

Tuskó kiszedés

Egy fa kivágása után, hacsak nem szeretnénk, hogy akár több évig a kertünkben maradjanak a nem túl esztétikus tuskók, akkor szükségessé válhat ezek eltávolítása. A tuskó kiszedés külön fejezetet érdemel, hiszen egy termetes méret esetében a kézi erő már vajmi kevés lesz. Cégünk gépparkja lehetővé teszi számunkra, hogy szinte bármilyen méretű elszáradt fa tuskóját gyökerestül távolítsuk el, mindezt a lehető legprecízebb módon. A Bobcat munkagépeink segítségével a kisebb méretű fákat gyökerestől toljuk ki a talajból, a nagyobb lélegzetvételűeket pedig egy kotróval ássuk körbe, majd kifordítjuk a földből.

Medence alapásás

Habár egy medence a kertben a nyár fénypontja lehet, az ahhoz szükséges alap kiásása azonban már egy embert próbáló feladat. Ha félig vagy teljesen földbe süllyesztett verzióban gondolkodunk, akkor nem csak ki kell ásni a medence helyét, de még a kitermelt földdel is kezdeni kell valamit. A jó hír azonban, hogy a profi munkagépeinknek köszönhetően nem csak gyorsan, de a lehető legkevesebb felfordulással áshatunk egy biztos alapot a leendő medencénknek. Ha minket bíz meg a földmunka folyamatával, akkor a kitermelt föld miatt sem kell aggódnia, hiszen annak elszállításáról is mi gondoskodunk.

Tovább a gépi földmunka szolgáltatásunkra

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!