Ház szigetelés ár, nem csak a felület nagyságától függ

2020. december 18.
379
ház szigetelés ár

A rohamosan közelgő téli mínuszokra megnyugtató választ adhat egy megfelelő külső hőszigetelés, azonban ennek megléte akkor sem elhanyagolható szempont, ha energiatakarékosabb vagy éppen környezettudatosabb vizekre eveznénk. De vajon mi befolyásolhatja a hőszigetelési költségek alakulását? Olvasson tovább!

Miért fontos a megfelelő hőszigetelés? Felezze meg fűtésszámláját egy egyszeri beruházással!


Gondolta volna?! Télen az egekbe szökő gázszámlának, vagy éppen a légkondi okozta magasabb áramszámlának is ugyanúgy indikátora lehet az elégtelen vagy éppen nem megfelelő módon kivitelezett hőszigetelés.
A kiszökkenő hőveszteség nem csak a nyílászárókon, de a falakon keresztül is képes távozni, mindezt anélkül, hogy elsőre bármiféle tudomást szereznénk róla. Egy megfelelő hőszigetelés segítségével azonban jelentős összegeket spórolhatunk meg, mind a fűtési-, mind a klimatizálási számlánkon. Ha pedig az előnyöknél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a ház értékének és állapotának megóvása, illetve egy egészségesebb élettér és javuló komfortérzet kialakítása mellett sem.

Milyen tényezők befolyásolhatják a homlokzat szigetelés árak alakulását?


A külső hőszigetelés árak rendszerint több tényező együttes, vagy külön-külön vett hatásaiból is adódhatnak. A hőszigetelő anyagok kiválasztása során többféle típusból válogathatunk, azonban nem csak a felület nagysága és a gondosan elvégzett munka lehet hatással az árakra, hanem a hőszigetelő anyagok egyéb paraméterei is.

külső házszigetelés árak

Alakítson ki kellemesebb lakóklímát otthonában! Ha Otthonkivitelezés, akkor megfizethető homlokzat szigetelés ár!

Az alapanyag típusa és vastagsága


A ház szigetelés ár szempontjából nem mindegy, hogy milyen vastagságú anyag kerül fel az épület külső falaira. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb egy szigetelés, annál többe is fog kerülni, viszont a befektetett pénzért cserébe, jobb eredményeket is érhetünk el. Azonban nem csak a szigetelés vastagsága és a felület nagysága az, ami meghatározhatja a hőszigetelés árát.

Ha hőszigeteléssel szeretnénk otthonosabbá és gazdaságosabbá tenni mindennapjainkat, akkor a piacon körbenézve különféle alapanyagú termékkel találkozhatunk. A hazánkban található családi házak túlnyomó többségét hungarocell, avagy polisztirolhab rendszerű szigeteléssel látták el. Ez nem csak egy kedvező árfekvésű választás, de ez az anyag egy remek hőszigetelő képességgel is kecsegtet. Hasonlóan népszerű választás a poliuretán hab is, azonban a megnövekedett hőszigetelő tulajdonsága és könnyű alkalmazhatósága, az anyag többszörös árában is megmutatkozik. A természetes anyagból készült kőzet- és üveggyapot remek alternatívaként szolgálhat a kettő között, hiszen nem csak ugyanakkora hőellenállással bírnak, mint a polisztirol, de a kiváló páraáteresztő képességük mellett a tűzvédelmi követelményeknek is maximálisan megfelelnek.

A hőszigetelő anyagok egyéb tulajdonságai


Egy megfelelően kivitelezett és minőségi anyagból álló szigetelés az alapvető célok mellett ma már olyan extra funkciókat is betölthet, mint a hangszigetelés vagy csak a kiváló tűzálló és vízálló tulajdonság. Egy jó hangszigetelés például jelentősen növelheti a komfortérzetünket azáltal, hogy csökkenti a különféle hangforrások okozta terheléseket. Így tehát a hőszigetelő anyagok megfelelő szerkezetben alkalmazva, gond nélkül elérik a komfortos hangszigetelési értéket, amely különösen előnyös lehet egy forgalmas helyen lévő ház esetében. Természetes a hőszigetelő anyagok efféle tulajdonságai dobhatnak az árakon, azonban ezekkel sok esetben pénzben nem mérhető előnyökre tehetünk szert.

Az elvégzett munka minősége


A gondos tervezés és megfelelő szakértelem nélkül kivitelezett hőszigetelés is okot adhat a fűtési rendszerünk által termelt hő szabadba jutására. De a különféle hézagok, a megfelelő fedés hiánya vagy a gyenge minőségű alapanyagok is könnyen ide vezethetnek. Habár a hőszigetelés egy egyszeri beruházás, olykor igen magas összeget is kifizethetünk egy elvégzett munkáért. Egy elhamarkodott döntés miatt azonban a várt eredmény hamar elmaradhat, ha a szigetelés nem éri el a célját egy rossz kivitelezés miatt.

Ne bízza a véletlenre a választást! Cégünknél a kiváló minőségben elvégzett munka és a legmagasabb ügyfél elégedettség mind a hitvallásunk közé tartozik! Nálunk teljesen mindegy, hogy még csak most építkezik, felújít vagy egy már meglévő hőszigetelést szeretne egy modernebb kivitelre cserélni, minden esetben számíthat ránk!

+36 20 313 9891

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!