Gépi földmunka árak

2020. szeptember 10.
804
Gépi földmunka árak és a befolyásoló tényezők

Ha építkezünk, felújítunk vagy csak egy nagyobb lélegzetvételű földterületet szeretnénk megmunkáltatni, akkor a fáradtságos munka felgyorsításához elengedhetetlen lesz a gépi erő igénybevétele. Cégünknél, a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező dolgozóink beavatásával, na és persze a lehető legjobb gépi földmunka árak kialakításával igyekszünk megrendelőinkről levenni a terhet!

AJÁNLATOT KÉREK

Milyen tényezők befolyásolhatják a gépi földmunka árak alakulását?

Gépi földmunkára nem csak egy újonnan épülő ház esetében lehet szükség, de nagyobb területek, telkek, közterek megmunkálásához vagy kisebb ház körüli projektek megvalósításához is jól jöhet. Így tehát az esetenként igen kemény fizikai munkát igénylő vagy a nagyobb helyszínt felölelő földmunkáknál, már elengedhetetlen lesz a kézi munkaerőről való áttérés.

Néhány egyszerűbb esettől eltekintve, a földmunka árak m3-ben való kiszámolása nem egyszerű feladat. Mivel nincs két egyforma terület, számos egyéb tényező együttes hatását is figyelembe kell venni a kalkuláció során. Vajon mennyire becsülhetőek meg a földmunka árak m3-re számolva? Az alábbiakban a leggyakoribb befolyásoló tényezőket szedtük össze:

  • A munka típusa

Többféle gépi földmunkát különböztetünk meg, így a díjak is ezek alapján nőhetnek vagy csökkenhetnek. Nem mindegy, hogy csak egy szimpla kitermelt termőföld elszállításról van szó, egy árok- vagy sávalap ásásról vagy egy egész pincetömb kiemeléssel is meg kell birkóznia szakembereinknek. Ezen felül olyan járulékos költségek is beléphetnek a képbe, mint például egy medencealap kiemelés utáni föld elszállítás, vagy a teherautó megpakolásához szükséges munkagép.

  • A terület nagysága

A megmunkálandó terület nagysága az egyik legmarkánsabb tényező, amit figyelembe kell venni az árak kalkulációja során. Ez közérthető nyelven annyit jelent, hogy minél nagyobb területen kell dolgoznunk és minél több földterületet kell szakembereinknek megmunkálnia, annál magasabb gépi földmunka árak alakulásával számolhat a megrendelő. Hiszen logikusan belegondolva nem mindegy, hogy egy több száz hektáros erdő átalakításáról van szó, vagy csak a hétvégi nyaralónkban szeretnénk egy kisebb területet megmunkáltatni.

gépi földmunka árak alakulásának főbb tényezői

Érdeklik a földmunka köbméter árak? Kérjen árajánlatot! Szolgáltatásunkat a legkiválóbb szakembereink és munkagépeink bevonásával végezzük!

  • A terület milyensége

A munkálatok során nem csak egy egyszerű és könnyen kivitelezhető projekttel lehet dolgunk, de számos veszélyességi tényezőt magában rejtő akadállyal is találkozhatunk. Ilyen tényező lehet egy nehezen megközelíthető épület, egy olyan ásatási munkálat, ahol veszélyes vezetékek futnak a föld alatt, vagy csak egy viharverte, elhagyatottabb terület, ahol a munkálatok megkezdése előtt nem csak hozzáférhetővé kell tenni a helyszínt, de tuskó kiszedés is számításba jöhet. Továbbá lényeges szempont lehet még a területet borító növényzet, vagy a földben lévő kövek, gyökérzetek mennyisége is.

  • A föld mennyisége és minősége

Ha a megbízás során földszállítás is szóba jön, akkor a földmunka árak m3-ben is meghatározhatóak, hiszen ebben az esetben egy előre megrendelt vagy megadott mennyiségű föld megvásárlásáról vagy elszállításáról lesz szó. Egy röpke befolyásoló tényező azonban itt is lehet a gépi földmunka árak m3-re való számítása mellett. Ha viszonylag messze kell elszállítani a kitermelt földet, vagy a föld nem teljesen tiszta, hanem sitt és törmelék is van belekeveredve, akkor az árak egy kicsivel magasabbak lehetnek a vártnál. A földmunka köbméter árak ugyanúgy magasabbak lehetnek abban az esetben is, ha nekünk van szükségünk termőföldre és a vártnál távolabbi helyről fogják nekünk a helyszínre szállítani azt.

  • A munkagépek típusa

A gépi földmunka árak alakulását nagyban befolyásolhatja a helyszínen felsorakoztatott munkagépek típusa is. Általánosságban elmondható, hogy egy nagyobb munkagép magasabb költséget is von maga után, míg egy kisebb esetében pedig kevesebb költséggel számolhatunk. Érdemes azonban ész érvekkel átgondolni, hogy habár egy robosztusabb munkagép valóban többe fog nekünk kerülni, azonban könnyen lehet, hogy sokkal gyorsabban és hatékonyabban haladhatunk vele, így hosszútávon lehet, hogy jobban járunk. A munkagépek típusa mellett a munkával eltöltött órák száma és a kiszállási díj is egy befolyásoló tényező lehet.

Összefoglalva

Mint azt az imént felsoroltakból is láthatjuk, a gépi földmunkára vonatkozó árak az óradíj és teljesítmény díj mellett, egyéb tényezők alapján is változhatnak, így egy pontos árajánlatot kizárólag egy előzetes helyszíni szemle után tudunk Önnek készíteni! Mivel nincs két egyforma eset, és minden terület, talaj és elvégzett munka más, így a gépi földmunka árak m3-ben számolva nem vezetnek pontos eredményre, és személyre szabottan kell azokat meghatározni. Ne késlekedjen felvenni velünk a kapcsolatot a díjmentes helyszíni bejáráshoz!

+36 20 313 9891

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!