Építési terület előkészítése

2020. március 28.
757
Építési terület előkészítése

Épületépítési projekt előkészítése

Minden építkezés egy azonos munkafázissal kezdődik, a földmunkával. A földmunka, mint fogalom elég tág, magában foglalja egy épület teljes elkészítését (alapok kiásásától a kertépítésig). Ebben a cikkünkben az előkészítést fogjuk bővebben taglalni.

Mit takar az előkészítés?

Ebben a munkafázisban a kivitelező a terveknek megfelelően alakítja a terepet, hogy a különböző anyagok probléma mentesen juthassanak a helyszínre. Érdemes pontosan átgondolni és a lehetőségekhez mérten úgy kialakítani a terepet, hogy ezt legközelebb csak a projekt befejezésével kelljen csak átalakítani, ám ez sokszor nem lehetséges. Az előkészítéshez tartozik továbbá mindennemű olyan földmunka, amely effektíve a projekt megvalósításához szükséges. Ez alatt értjük a különböző alapásásokat, pincetömb kiemelést és minden olyan munkát amelyet géppel könnyedén meg lehet oldani. Fontos ebben a szakaszban, hogy a kitűzések pontosak legyenek, különben gyorsan plusz költségek keletkezhetnek a megrendelőnek. Olykor még visszafordíthatatlan következményekkel is szembesülhetünk. Igyekezzünk olyan céget keresni, aki már rendelkezik tapasztalattal az adott típusú munkát illetően. A projekt megvalósításában nagy szerepe van ennek a résznek. Sok múlik azon ,hogy ki végzi el ezt a feladatot, ugyanis az építményünk alapja lényegében ezen nyugszik.

Javaslat

Javasoljuk, hogy az előkészítést a kőműves kivitelezőjével együtt beszéljék át és mindenképp felügyelje olyan személy a munkavégzést, aki tapasztalattal rendelkezik vagy válasszon generálkivitelezőt, aki egymaga szervezi a munkát. Sok pénzt tud spórolni, ha valaki irányítja a gépkezelőt, segíti a munkáját és ott van ha bármi segítségre van szükség, továbbá észleli, javítja ha bármi probléma történt a kitűzéssel.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!