A szerkezetépítés ár befolyásoló tényezői

2021. december 01.
66
igazán biztos alapot építünk

Bármilyen épület legfőbb alapja a szakszerű szerkezetépítés, hiszen e nélkül nem lesz biztonságos és tartós a végeredmény. Cégünk választásával tervei a lehető legbiztosabb alapokra épülhetnek majd, hiszen felkészült szakmai csapattal, saját tulajdonú Doka rendszerrel és a projektet teljes mértékben lefedő szerszámokkal, eszközökkel állunk a rendelkezésre! 

Az épület megalapozásán nem éri meg spórolni


Egy ingatlan felépítése sokszor komoly összegekbe kerül, így talán érthető is, hogy a legtöbb ember szeretne lefaragni a költségekből. Az épület szerkezetének a megépítése azonban az a lépés, amelyen egyáltalán nem éri meg spórolni. A hosszútávú, biztonságos és problémamentes használathoz ugyanis elengedhetetlen lesz, hogy az épület a lehető legstabilabb talpakon álljon.

Elég ugyanis egy rosszul megválasztott kivitelező cég, egy silány minőségű szerkezeti elem vagy egy hanyagul elvégzett zsaluzás ahhoz, hogy otthonunk, és akár a bent lakók épsége is veszélybe kerüljön. A szerkezetépítés során elkövetett baklövéseket nem, vagy csak nagyon nehezen lehet kijavítani, de nem ritka az sem, ha az egész épületet újra kell majd építeni. Mint említettük tehát, a szerkezetépítésen nem érdemes spórolni, hiszen ezen nyugszik a jövőbeli épület biztonságossága, időtállósága, és az építkezés költséghatékonysága is.

A helyszíni felmérés fontossága a költségek megállapításában


Számtalan megkeresés érkezik a megrendelőktől, hiszen sokan szeretnék tudni, hogy mégis milyen költségekkel számolhatnak egy szerkezet megépítése során. Telefonon azonban nagyon nehéz bármit is mondani, hiszen nincs két egyforma kivitelezési projekt, így nincs két egyforma költségvetés sem. Vannak olyan megrendelők, akik egy komplett szerkezetépítésben gondolkodnak, de akadnak olyanok is, akik csak zsaluzás miatt keresnek fel minket. A költségkalkulációhoz minden esetben szükség lesz egy előzetes helyszíni bejárásra, és egy elkészült tervrajza is. A helyszíni felmérést cégüknél díjmentesen biztosítjuk az ügyfeleinknek. Szakképzett kollégáink alaposan körbejárják majd a terepet, és az Ön költségkeretéhez igazodva, a lehető legoptimálisabb megoldást kínálják majd elképzeléseihez. 

Milyen tényezőktől függhetnek a szerkezetépítési költségek?


A felhasznált alapanyagok minősége, a munkadíj, de még a szakembergárda mérete is befolyásolhatja a költségeket. Nagyon releváns tényező például a jövőbeli épület mérete. Minél nagyobb lesz ugyanis, annál nagyobb (és költségesebb) alapot kell majd neki építeni. Persze ez alól is akadhat kivétel, hiszen épülhet olyan hatalmas szerkezet is, amely kevésbé korszerű anyagok, technológiák felhasználásával készül. 

Amennyiben egy gyanúsan olcsó ajánlatba fut bele, érdemes inkább kétszer átgondolni a dolgot. A minél alacsonyabb ár elérésére érdekében, az ilyen kivitelezők általában mindenen spórolnak, ami egyet jelent azzal, hogy silány minőségű anyagokból próbálnak majd meg gazdálkodni. Ha nem szeretné kockáztatni épülő otthona biztonságát, akkor jobb elkerülni az ilyesfajta ajánlatokat.

állandó műszaki irányítással érjük el a magas minőséget
Csapatunk tagjai az állandó műszaki irányítás mellett, a várható legmagasabb szakmai minőséget tudják elérni!

A szerkezeti elemek, felhasznált alapanyagok mennyisége, mérete, típusa tehát más-más költségeket jelentenek munkaszámonként. Minél magasabb egy beszállító műszaki színvonala, annál drágább alapanyagokkal, költségekkel kell számolni. A szerkezetek felépítse során általában a monolit vasbeton elemek használata az egyik legköltséghatékonyabb mód.

Cégüknél, saját tulajdonú Doka rendszerrel állunk a rendelkezésére, de az egyedi zsaluzatok kialakítása is megvalósítható. Ennek hála, nincs szükség bérlésre, így családi házak vagy akár nagyobb volumenű projektek költséghatékony módját is tudjuk kínálni. A beépíteni kívánt elemek színvonalától és bonyolultságától függően jelentős eltérések mutatkozhatnak a csomagolási és rakodási költségekben is. Amennyiben egy többszintes társasház megépítéséről van szó, ott sok esetben nagy és nehéz szerkezeteket kell megmozgatni, arrébb tenni. Ez jelentős emberi erőforrást igényelhet meg, ami a költségekben is megmutatkozik majd. 

Költségei tehát akkor lesznek a legkedvezőbbek, ha fejlett technikákat, minőségi anyagokat, és felkészült szakmai csapatot választ.
Építsünk együtt biztos alapokra!

+36 20 313 9891

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!