5+1 tipp lakásfelújításhoz

2020. december 19.
361
Lakásfelújítás előtt számos dolgot kell mérlegelnünk

Egy lakásfelújítás előtt számos dolgot kell mérlegelnünk, hiszen nem mindegy, hogy egy komplett felújításról van szó, vagy csak egy kisebb változtatásról. Éppen ezért, még a megvalósulás előtt érdemes egy koncepciónak összeállnia a fejünkben arról, hogy mit szeretnénk pontosan és mindezt milyen költségvetéssel. Jó, ha tudjuk, azonban, hogy bármilyen volumenű lakásfelújításról is van szó, egy vérprofi kivitelező csapat nagyban hozzájárulhat a sikeres megvalósításhoz.

1. Ha kell, bontsuk tégláig a falat!


Sajnos nem mindenki engedheti meg magát, hogy megépítesse álmai otthonát. Egy olyan otthont, ahol amellett, hogy szabadon dönthetünk arról, hogy hogyan is nézzen ki az a ház, az építkezés minden szegletét ismerjük. Ha egy használt ingatlan kulcsát vettük át, vagy csak több évtizede nem nyúltunk hozzá komolyabban a jelenlegi lakásunkhoz, akkor már nem biztos, hogy elég lesz egy szimpla tisztasági festés vagy egy nyílászáró csere. Habár az ilyen beruházások elsőre költségesnek tűnhetnek, ez később nem csak sokszorosan megtérülhet majd, de egy igen hosszú időre leveszik rólunk az újabb lakásfelújítás gondját.

2. Felezze meg energiafelhasználását és gondolkodjon az innovatív megoldásokban!


Sokan talán nem is gondolnánk, de az olykor egekbe szökő fűtésszámla bizony az elégtelen hőszigetelésre utalhat. Annak érdekében, hogy télen ne az utcát fűtsük, elengedhetetlen lesz a már elavult nyílászárók lecserélése, vagy a lakás falainak megfelelő hőszigetelése. Ma már számos modern hőszigetelő rendszer kapható, és az utólagos hőszigetelés is könnyedén kivitelezhető egy lakásfelújítás során. Az energiahatékonyság növelésére emellett számos egyéb, innovatív módszer is létezik csak úgy, mint a napelemek kiépítése, melyekkel teljesen minimálisra csökkenthetjük a rezsiköltségünket.

Lakásfelújítás - ne habozzon belevágni

Lakásfelújítás előtt áll? Ne habozzon belevágni! Cégünk nem csak több évtizedes építőipari múltra tekint vissza, de számos elégedett ügyféllel büszkélkedik országszerte!

Kapcsolatfelvétel

3. Adjunk teret a belső esztétikának, avagy engedje meg, hogy fantáziája szabadon szárnyalhasson!


Ha a felújítások a végükhöz közelednek, akkor reflektorfénybe kerülhetnek a finomabb esztétikai szempontok is. Egy igazán otthonos élettér kialakításába nem csak az alapvető felújítási munkálatok tartoznak bele, de a színekkel való játék vagy a lakáshoz illő formavilág kialakítása is. A hagyományos fehér falak például már egyre kevesebb lakásban találhatóak meg, és némi vidámabb színárnyalat vagy falmatrica alkalmazásával, igazán impozáns megjelenést adhatunk otthonunknak.  A felújítások ezen típusai gyakorlatilag kis anyagi ráfordítással járnak, mégis nagyon látványos eredményt érhetünk el velük. Ha pedig a belső megjelenésnél tartunk, akkor nem árt egy kis figyelmet szentelni a külső megjelenésre is, hiszen a kettő harmóniájával egy igazán ízléses otthon alakítható ki.

4. Csakis minőségi alapanyagokat válasszunk!


Teljesen érthető okokból a lakásfelújítást a legtöbb ember szeretné a lehető legolcsóbban megúszni. Ezzel talán nincs is nagy baj addig a pontig, amíg ez nem megy a megfelelő minőségű alapanyagok rovására. A spórolás egy egyszerűbb falfestés esetén habár még nem is tűnhet akkora veszélyforrásnak, azonban egy silány minőségű szigetelőanyag vagy burkolóanyag később akár több százezer forintos károkat is okozhat nekünk. Cégüknél nem csak a profi módon elvégzett felújítási munkálatokban számíthat ránk, de a legjobb alapanyagokat is garantáljuk!

5. Mindig bízza otthonát szakértői kezekre!


Ha saját kezűleg szeretnénk felújítani, akkor számolnunk kell azzal, hogy időközben kisebb-nagyobb akadályokba is ütközhetünk. Egy rossz kivitelezési koncepció, egy nem megfelelő anyagválasztás, vagy csak egy nem megfelelő minőségben, szakmai ismeretek hiányában elvégzett munka is jelentős összegeket vehet ki a zsebünkből, az ezzel járó idegeskedésről pedig már említést sem téve. Egy komplett felújítás során érdemes lehet egy generálkivitelezőt megbízni, aki nemcsak megszervezi majd helyettünk a munkafolyamatokat, de az összes terhet leveszi a vállunkról. A legjobbat keresi? Ránk mindenben számíthat, legyen szó akár egy komplett lakásfelújításról!

+1. Jolly joker: extra kiegészítők


Ha nincs elég keretünk egy teljes körű lakásfelújításra, vagy egész egyszerűen csak még otthonosabbá tennénk a lakásunkat, akkor a különféle kiegészítők igazi jolly jokernek számítanak ezen a téren. A berendezési tárgyak illetve apró változtatások (pl. függönycsere), anélkül villanyozhatják fel otthonunk kinézetét, hogy különösképpen megerőltettük volna magunkat.  

Kapcsolatfelvétel

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!